۶۰ سال تاریخ و فرهنگ کشور در قابِ تابلوتمبر

0
202

ابتکار نوجوان البرزی

نسترن کیوان‌پور– امیرمهدی قمری تنها ۱۴ سال دارد اما یک کار جالب انجام داده است؛ جمع‌آوری تمبرهای کشور از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۹۹.

اولین نمایشگاه تابلو تمبر ایران توسط نوجوان البرزی؛ امیرمهدی قمری با نمایش شش هزار قطعه تمبر در خانه هنرمندان کرج از ۱۲ تا ۲۱ بهمن‌ماه در حال برگزاری است.

امیرمهدی از سال ۹۶ بعد از دیدن آلبوم‌های تمبر پدرش به جمع‌آوری تمبر علاقه‌مند شده.

او می‌گوید: «همان سال عید، پول‌های عیدی‌ام را جمع کردم و شروع کردم به خریدن و جمع‌آوری تمبر. خوشحالم که توانستم شصت سال تمبرهای کشور را در کلکسیونم داشته باشم.»

امیرمهدی می‌گوید علاقه‌اش به تمبر، به دلیل ویژگیِ جذابِ آن‌هاست؛ انگار در خلالِ دیدن تمبرهای هر سال، می‌توان اتفاقات و رخدادهای تاریخی و فرهنگی کشور را به خوبی شناخت.

در کلکسیونِ این نوجوان البرزی، تمبرهای خارج کشور، تمبرهای پُستی و اختصاصی هم به چشم می‌خورد. تابلوهایی که توجه من را جلب می‌کند، تمبرهای حیوانات است که تصاویر بسیار زیبایی دارد؛ هم‌چنین تمبرهای زیبایی از شعرا و بزرگان ایران مانند دهخدا، فردوسی، شهریار، مولوی و … .

خودش اما از تمبرهای سال ۵۰ و ۵۱ بیشتر خوشش می‌آید. در توضیح می‌گوید: «این تمبرها را به این دلیل دوست دارم چون اکثرا مربوط به میراث فرهنگی و هنری و رخدادهای ورزشی هستند؛ مانند المپیک ۱۹۷۲ مونیخ، تمبرهای همکاری امور منطقه‌ای ایران، ترکیه و پاکستان، نخستین جشنواره‌ی جهانی فیلم تهران، سال جهانی کتاب، هفته‌ی کودک، جشن فرهنگ و هنر و روز جهانی نوروز.»

او از تمبرهای زیبای سال‌های ۹۷ تا ۹۹ هم از تمبر چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، غذاهای ایرانی، صد و پنجاهمین زادروز گاندی، تمبر مشترک جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی، تمبر راهیابی تیم فوتبال به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و البته جشن جهانی نوروز که هرسال نیز تکرار می‌شود، نام می‌بَرَد.

او که در مدرسه استعدادهای درخشان, شهید باهنر ۱ درس می‌خواند، می‌گوید: «خوشبختانه مدیر، دبیران و دانش‌آموزان مدرسه هم از نمایشگاه بازدید و از این کار استقبال کردند و به من هم لوح تقدیر دادند. برایم جالب است که خیلی از هم‌سن و سال‌هایم که از نمایشگاه بازدید کردند به کار جمع‌آوری تمبر علاقمند شدند و خوشحالم که توانستم در حد و اندازه‌ی خودم برای تعدادی از نوجوانان اثرگذار باشم.»

امیرمهدی می‌گوید که چنین کارهایی ذوق و شوق می‌خواهد و شاید در ابتدا به نظر کار مهمی نیاید اما وقتی وارد این کار بشوی، انگار تاریخ و فرهنگ زنده‌ی کشورت را پیش چشمانت می‌بینی.

با حرف او موافق هستم، واقعا چه کاری زیباتر از بازگویی تاریخ و فرهنگ در خلال تصاویر؟

او قصد دارد در آینده در رشته‌ی هوافضا تحصیل کند و در کنار درس هم سرگرمی‌اش را دنبال و مجموعه‌ی تمبرش را کامل‌تر کند.

او از عبدالحمید شهمنش؛ عضو هیات مدیره مجموعه‌داری استان البرز و خسرو احمدوند؛ کلکسیونر کبریت هم نام می‌برد که به این نمایشگاه سر زده‌اند و انگیزه‌ی او را برای ادامه‌ی این کار بیشتر کرده‌اند.

امیرمهدی در پایان از پیمان بضاعتی‌پور؛ رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج و عادل جلیلی؛ مدیرعامل خانه هنرمندان کرج تشکر می‌کند که این فضا را برای برپایی نمایشگاه فراهم کردند. هم‌چنین از پدر، مادر و خواهرش قدردانی می‌کند که از سرگرمیِ هنری او حمایت کرده‌اند.