ششمین مدرسه گرمدره نیز میزبان پویش نجات قطره ها بود
نسترن کیوان پور – امروزه بحرانهای زیست محیطی تهدیدی جدی برای کره زمین محسوب میشود. برای مقابله با این چالشها، نیازمند مشارکت فعال همه افراد جامعه هستیم. از این رو، ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست از سنین کودکی و بهکارگیری روشهای جذاب و تعاملی مانند بازیها، میتواند نقش مؤثری در شکلدهی نسل آیندهای مسئولیتپذیر و دغدغهمند نسبت به محیط زیست داشته باشد.
در همین راستا معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری گرمدره، تصمیم گرفته است در راستای فرهنگسازی مسائل محیط زیستی با همکاری تیم اجرایی پویش نجات قطره ها، به برگزاری این رویداد در هفت مدرسه این شهر بپردازد.
ششمین مدرسه میزبان پویش نجات قطره ها، مدرسه دخترانه نیمه شعبان در تاریخ سوم دی ماه ۱۴۰۳ بود که دختران کلاس هفتم متوسطه اول، پس از شرکت در کارگاه آموزشی و برگزاری مسابقه تعاملی به نقاشی دیواری در حیاط مدرسه پرداختند و جوایزی به رسم یادبود دریافت کردند.
کارشناسان محیط زیست بر اهمیت مشارکت همگانی و استفاده از روشهای نوین آموزشی همچون بازیهای تعاملی برای نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در جامعه، بهویژه در میان کودکان و نوجوانان، تأکید میکنند. اقدامی که توسط تیم اجرایی پویش نجات قطره ها در خصوص فصل مشترک پسماند و آب، برای کودکان مدارس برگزار می شود تا علاوه بر بازی و شادی، دغدغه های زیست محیطی نیز پیدا کنند.
بازیهای تعاملی با ایجاد فضایی مفرح و یادگیری محور، میتوانند مفاهیم پیچیده محیط زیستی را به سادهترین شکل ممکن به کودکان آموزش دهند. این بازیها به کودکان کمک میکنند تا با مفاهیمی مانند چرخه آب، تنوع زیستی، آلودگی هوا و آب و تغییرات آب و هوایی آشنا شوند و اهمیت حفاظت از محیط زیست را درک کنند.
شرکت آب منطقه ای استان البرز، پایگاه خبری هزار و یک شهر و شرکت رنگ نیپون با انجام رویدادهای مختلف در سراسر استان البرز در راستای مسئولیت اجتماعی و آموزش شهروندی، در تلاشند تا با ایجاد فضای مناسب سنین کودک و نوجوان، فرهنگسازی را در مسیری صحیح و مستمر پیگیری کنند.
بازیهای تعاملی میتوانند به صورت فردی یا گروهی طراحی شوند و در مدارس، مراکز فرهنگی و حتی محیطهای مجازی اجرا شوند. این بازیها میتوانند شامل عناصر مختلفی مانند پازل، مسابقه، نقشآفرینی و واقعیت مجازی باشند که جذابیت آنها را دوچندان میکند.
علاوه بر بازیها، استفاده از ابزارهای دیگری مانند فیلمهای آموزشی کوتاه، کارگاههای عملی و کمپینهای اطلاعرسانی در شبکههای اجتماعی نیز میتواند در ترویج فرهنگ محیط زیستی مؤثر باشد که این اقدام توسط تیم اجرایی پویش نجات قطره ها پیگیری می شود و با همکاری رسانه های مختلف سراسری و محلی و هم چنین صفحات پربازدید در فضای اینستاگرام و تلگرام، و اشتراک گذاری مسابقات محیط زیستی در آپارات و یوتیوب، صدای نجات قطره ها به گوش همه می رسد.
با ایجاد یک جنبش اجتماعی قوی و استفاده از روشهای نوین آموزشی، میتوان نسل آینده را به شهروندانی مسئولیتپذیر تبدیل کرد که به محیط زیست خود اهمیت میدهند و برای حفظ آن تلاش میکنند.