پویش نجات قطره ها؛ برداشتنِ یک قدم کوچک برای یک تغییر بزرگ

0
37

پایان برگزاری هفت رویداد مشترک آب و پسماند در شهر گرمدره

خانی نژاد – مدرسه ابتدایی نگهبان در شهر گرمدره، هفتمین میزبان این شهر برای پویش نجات قطره ها با محوریت چالش آب و پسماند بود که روز چهارم دی ماه ۱۴۰۳ برای دانش آموزان کلاس سوم ابتدایی برگزار شد.

پویش های هفت گانه در شهر گرمدره از روز ۳۰ آبان؛ روز جهانی کودک کلید خورد و در مدارس شهید فخاری، انصار، براتی، دو شیفت مختلف در مدرسه علوی، نیمه شعبان و نگهبان با همکاری چند جانبه معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری گرمدره، شرکت آب منطقه ای استان البرز، شرکت رنگ نیپون و پایگاه خبری هزار و یک شهر برگزار شد. 

در این هفت رویداد که در مدارس مختلف گرمدره برگزار شد، تلاش شد تا مفاهیم محیط زیستی در قالب نقاشی های دیواری، بازی‌های تعاملی و برنامه‌های مشارکتی به کودکان آموزش داده شود. این برنامه‌ها شامل فعالیت‌های متنوعی مانند بازی‌های گروهی، کارگاه‌های آموزشی و مسابقه های جذاب همراه با اهدای جوایز به کلیه شرکت کنندگان بود که هدف آن‌ها افزایش آگاهی و درک کودکان از مسائل محیط زیستی و تشویق به رفتارهای پایدار و دوستدار محیط زیست است.

شهردار گرمدره:
فرهنگ حفاظت از محیط زیست باید یک ارزش اجتماعی باشد

مسعود نجفی شهردار گرمدره

مسعود نجفی؛ شهردار گرمدره گفت: “توجه به مسائل محیط زیستی یکی از مهم‌ترین وظایف مدیریت شهری به شمار می‌رود. با استفاده از امکانات موجود و برگزاری رویدادهای فرهنگ‌سازی، شهرداری می‌تواند اعتماد مردم را به خود بازگرداند و اقداماتی ارزنده در این زمینه آغاز کند. این اقدامات نه تنها به بهبود محیط زیست کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش آگاهی عمومی و مشارکت شهروندان نیز خواهد شد.”

او افزود: “در این راستا، ما در قالب پویش‌های هفت‌گانه «نجات قطره‌ها» در گرمدره که توجه ویژه به فصل مشترک موضوع پسماند و آب بود، تلاش کردیم تا بذر آگاهی را در ذهن دانش‌آموزان بکاریم. این برنامه‌ها به شکلی طراحی شده‌اند که نه تنها به آموزش مسائل محیط زیستی می‌پردازند، بلکه ارتباطی مستمر با شرکت‌کنندگان برقرار می‌کنند.”

نجفی ادامه داد: “با تهیه بانک اطلاعاتی از دانش‌آموزان شرکت‌کننده، در آینده نیز با آن‌ها به عنوان «سفیران محیط زیست» در ارتباط خواهیم بود. لازم به ذکر است این اقدامات باید به صورت مستمر ادامه یابد تا تأثیرات مثبت آن در جامعه احساس شده و فرهنگ حفاظت از محیط زیست به عنوان یک ارزش اجتماعی در بین شهروندان نهادینه شود.”

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز:
نسل آینده باید دغدغه مند و حساس به مسائل محیط زیستی باشد

داود نجفیان؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز گفت: “موضوع آب به عنوان یکی از منابع حیاتی، در آینده با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد. به همین خاطر، ضروری است که به کودکان کمک کنیم تا ذهنشان را برای زندگی در آینده‌ای بحرانی آماده کنند. آن‌ها باید با خلاقیت، نوآوری و دغدغه‌مندی نسبت به مصرف بهینه آب آشنا شوند و به این مهم یاری رسانند.”

او با بیان اینکه شهرداری گرمدره فرصتی را فراهم کرده است تا پویش «نجات قطره‌ها» در مدارس این منطقه برگزار شود گفت: “این پویش با هدف آموزش مفاهیم زیست‌محیطی در قالب بازی‌های تعاملی طراحی شده است. ما قصد داریم برای کودکان محیطی امن، شاد و کودکانه فراهم کنیم تا بتوانند با سهولت بیشتر و اثرگذاری پایدارتر نکات مهم درباره مصرف بهینه آب را بیاموزند”.

نجفیان افزود: “با این رویکرد، امید داریم که نسل آینده با آگاهی و حساسیت بیشتری به مسائل محیط زیستی بپردازند و در راستای حفظ منابع آبی کشور تلاش کنند.”

مدیر اجرایی پویش نجات قطره ها:
تاثیرات پویش نجات قطره ها بر گروه هدف بررسی و تحلیل خواهد شد

نسترن کیوان پور؛ مدیر اجرایی پویش نجات قطره ها نیز در خصوص ویژگی خاص پویش های گرمدره گفت: “بازی تعاملی نقشه گنج یکی از ویژگی های برجسته در این پویش ها با تسهیلگری بهزاد قندهاری، محمدرضا عباسی و میلاد فیروزان بود که با درگیری فعال کودکان همراه است، به طوری که به جای گوش دادن به توضیحات تئوری، با انجام فعالیت‌های عملی و حل معماها، مفاهیم محیط زیستی را به صورت عمیق‌تر یاد می‌گیرند. مسابقه‌ای بودن این فعالیت‌ها، انگیزه‌ی کودکان را برای یادگیری افزایش می‌دهد”.

او افزود: “توجه به جنبه‌های اجتماعی از طریق کار گروهی و همکاری در این مسابقات، مهارت‌های اجتماعی کودکان را تقویت می‌کند. همچنین، این تجربه خاطرات خوشی را برای کودکان ایجاد می‌کند و آن‌ها را به دوستداران محیط زیست تبدیل می‌کند.”

کیوان پور ضمن قدردانی از تلاش ها و حمایت های معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری گرمدره و شرکت آب منطقه ای البرز، هم چنین مدیرعامل و کارکنان شرکت رنگ نیپون ادامه داد: ” فرهنگ‌سازی در حوزه محیط زیست، یک فرآیند طولانی و مستمر است که نیازمند همکاری همه جانبه نهادها و سازمان های مختلف و مردم است. با اتخاذ تدابیر مناسب و افزایش آگاهی عمومی، می‌توانیم آینده‌ای سبزتر و پایدارتر برای نسل‌های آینده رقم بزنیم.”

او با تاکید بر همکاری مشترک با روزنامه پیام آشنا، پیام زمان، پایگاه خبری کاوک نیوز و صفحه اینستاگرامی کرج اینستا برای ترویج گری رسانه ای در خصوص مسائل محیط زیستی گفت: “خوشبختانه بسیاری از رسانه های سراسری و محلی نیز در کنار ما برای گسترش این هدف مشترک تلاش می کنند و از تمام آنها قدردانی می کنیم. چرا که معتقدیم استفاده از فضای مجازی برای ترویج مسائل محیط زیستی به دلیل قابلیت‌های پیشرفته تحلیل داده‌ها، امکان ارزیابی و بهبود مستمر برنامه‌ها و کمپین‌ها را فراهم می‌کند. در این راستا تیم پویش نجات قطره ها نیز تلاش می کند از طریق ابزارهای تحلیل داده، به اطلاعات تقریبا دقیقی درباره تاثیرات کمپین‌ها، سطح مشارکت مخاطبان و بازخوردهای آن‌ها دست پیدا کند و با استفاده از این اطلاعات، برنامه‌ها و استراتژی‌های موثرتری برای حفاظت از محیط زیست طراحی در آینده طراحی کند.”

مدیر اجرایی پویش نجات قطره ها ضمن تقدیر ویژه از شهردار گرمدره؛ مسعود نجفی، معاون خدمات شهری شهرداری گرمدره، علی خوشگرد و کارشناس فنی شهرداری؛ زهره اوگی گفت: “همکاری، حمایت و دغدغه مندی این افراد سبب شد پویش ها با استقبال بسیار خوبی از سوی مدارس همراه باشد و امیدواریم این روند در آینده نیز ادامه یابد تا بتوان قدمی کوچک اما مستمر در راستای حفاظت از زمین؛ خانه ارزشمندمان، برداریم.”