هزار و یک شهر– حجتالاسلام منتج طی نشست خبری با محوریت شکلگیری قرارگاه محرومیتزدایی استان البرز که شامگاه سه شنبه؛ اول مهرماه ۱۳۹۹ در مرکز رسیدگی به امور مساجد البرز برگزار شد گفت: ضرورت شکلگیری قرارگاه محرومیت زدایی در استان البرز متناسب با آمار ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار حاشیهنشین در سطح استان است که با توجه به جمعیت سه میلیون نفری آن، قابل تأمل است.
مسئول قرارگاه محرومیتزدایی استان البرز افزود: تعریف درستی از محرومیت وجود ندارد به ویژه آنکه تعریف درستی از نقاط محروم نیز نداریم و همین نداشتن آمارهای میدانی از محرومان، شرایط رسیدگی به آنان را محدود میکند.
او با اشاره به اینکه از نگاه مدیریت شهری، نقاط حاشیهای جایی است که خدمات شهری مناسب را دریافت نمیکند توضیح داد: متأسفانه با وجود بودجه و اعتبار معین، خدمات حداکثری با هدف رفع محرومیت آنگونه که باید انجام نمیشود.
حجت الاسلام منتج با ضروری خواندن ایجاد بانک اطلاعاتی از میزان محرومیت با هدف رسیدگی به آنان مطرح کرد: متأسفانه بانک اطلاعاتی جامعی از میزان محرومیت در سطح استان نداریم و همین امر باعث میشود که به خوبی در زمینه شناسایی خواسته ها و مطالبات محرومان در بحثهای مختلف رسیدگی صورت نگیرد.
او توضیح داد: هر نقاط محروم دارای محرومیت خاص مرتبط با آن است به واقع محرومیتزدایی پدیده عالمانهای است که ریشه یابی و ریشهشناسی محرومیتها اصل اساسی است.
حجتالاسلام منتج تصریح کرد: رفع محرومیت در بسیاری از مواقع با ایجاد شغل مرتفع میشود و یا در میان خانوادههایی که دچار تزلزل شدهاند و در آستانه طلاق قرار دارند با یک مشاوره درست از بحران اقتصادی خانواده پیشگیری میشود.
همگرایی، همراهی و هم افزایی گروه های جهادی در جهت محرومیت زدایی
حجتالاسلام منتج در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به فلسفه تشکیل قرارگاه محرومیتزدایی در استان البرز عنوان کرد: فلسفه تشکیل قرارگاه محرومیت زدایی خدمترسانی به گروه های جهادی با هدف تقویت آنها، تأسیس بانک اطلاعاتی استان در خصوص میزان محرومیتها و در نهایت ریشهیابی مشکلات و مسائل و اعلام برنامه میان گروههای جهادی در بخشهای جغرافیایی، مسئولیتی و تخصصی است.
مسئول قرارگاه محرومیتزدایی استان البرز تصریح کرد: ارائه خدمات مشاورهای، مطالعاتی به گروههای هدفمند در جهت رفع محرومیت، ایجاد یک آمایش سرزمینی و تفکیک مسئولیت در جهت جغرافیای تعهد و تخصص از جمله اهداف این قرارگاه در استان البرز است.