۷۰ خانوار در حصارک، گرفتارِ یک گودبرداریِ عجیب و غریب!

0
230

تا سقف بر سرشان خراب نشده اقدام کنید!

هزار و یک شهر- یکی از اهالی می‌گفت: “این خانه تنها داراییِ من است! تو را به خدا بیایید داخل را ببینید!” ترک‌های خانه را نشانمان داد، یک فرزند معلول داشت و می‌گفت برای استفاده از سرویس بهداشتی از ترس اینکه روی سرشان خراب نشود، می‌روند خانه‌ی همسایه! و این داستانِ تمام ۷۰ خانواده‌ای است که درگیر گودبرداریِ غیر اصولیِ حصارک پایین هستند.

جریان این بازدید از جلسه‌ی صحن علنی شورای شهر کرج شروع شد؛ وقتی محمد اسدیان، عضو شورای شهر از گودبرداری غیر اصولی حصارک گفته بود  و خاک‌برداری به میزان شش هزار و ۸۰۰ متر و عمق ۱۰ متر، و دیوارهای‌ خانه‌هایی که یکی یکی ترک می‌خورد.

گودبرداری‌های غیر اصولی داستان امروز و دیروز نیست، مدت‌هاست چوبِ عدم نظارت صحیح، ساخت‌وسازهای غیر استاندارد و نبود مجریِ ذی‌صلاح، تهدید جان و مال مردم بوده است.

گود حصارک هم مربوط به امسال و پارسال نیست! به گفته‌ی اسدیان، این گودبرداریِ خطرناک و گسترده که در تقاطع خیابان مالک اشتر و فروردین قرار دارد، در سال ۹۳ آغاز شده است.

به دعوت این عضو شورای شهر کرج همراه چند نفر دیگر از خبرنگاران و البته کارشناسان و مهندسان عمران روز پنج‌شنبه؛ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ برای بازدید از پروژه و خانه‌های هم‌جوار به محل رفتیم.

سید مهدی موسوی؛ یکی از اهالی محله می‌گوید که قبلا اینجا یک باغ گیلاس بود به نام باغ ناصربخت و الان هم می‌بینید که با این گودبرداری گسترده از درختان قدیمی منطقه دیگر خبری نیست! او و چند نفر دیگر که مدام ما در حال نشان دادنِ داخل خانه‌ها و ترک‌های سقف‌ها و دیوارهایشان هستند، می‌گویند مدت‌هاست این موضوع را پیگیری می‌کنند و هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

این‌طور که پیداست هم سازمان آتش‌نشانی هم نظام مهندسی ساختمان طی مکاتباتی بر خطر ریزش و ضرورت مقاوم‌سازی طبق بند ۴۴ ماده ۵ اخطار داده‌اند اما اتفاق خاصی نیافتاده است.

مدیر منطقه پنج این گودبرداری را مربوط به حال حاضر نمی‌داند و به رسانه‌ها گفته است که می‌توانند طرح شکایت کنند و مالک موظف است خسارت اهالی را پرداخت کند. اما مشکل بعدی اینجاست که بسیاری از این خانوارها توان مالی وکیل گرفتن را ندارند و نمی‌دانند باید چه‌ کنند!

موج ایجاد شده برای پیگیری مطالبات این اهالی و رسیدنِ صدای مردم به صحن علنی شورای شهر کرج، اتفاقی امیدبخش است اما امیدواریم تا حصول نتیجه، اعضای شورا، این موضوع را فراموش نکنند و با پیگیری مستمر، به زندگی ۷۰ خانواری فکر کنند که هر لحظه ممکن است سقف بر سرشان آوار شود.