وجود ۱۶۰ برند ملی و چهار هزار واحد صنعتی در البرز

0
182

گردهمایی مشترک دفاتر بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور برگزار شد

هزار و یک شهر – در راستای نقش‌آفرینی بسیج در تعامل سازنده با فعالان بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت تلاشگران این عرصه در تقویت توانمندی‌های تولیدی و صنعتی، دفاتر تخصصی بسیج تجار و فعالان اقتصادی در سطح اتاق های بازرگانی سراسر کشور تشکیل شد. این تشکل مهم بخش خصوصی در قالب هم‌افزایی با بسیج کشور به دنبال شناسایی ظرفیت‌های مغفول اقتصادی در دو حوزه صنعت و تولید و همچنین رفع موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی است و با همین رویکرد دفاتر تخصصی بسیج تجار در سطح اتاق های بازرگانی کشور از جمله البرز تشکیل شده است. در همین راستا دومین گردهمایی مشترک مسئولان و دبیران اجرای دفاتر بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق‌های بازرگانی کشور به میزبانی البرز در روز سه شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد.

در قالب این نشست فرصتی فراهم شد تا ضمن تعامل و گفتگوی مسئولان و دبیران دفاتر بسیج تجار اتاق‌های بازرگانی کشور با توجه به اهمیت معرفی ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی البرز، توانمندی‌های این استان در دو بخش مهم اقتصادی تشریح شده و هدف‌گذاری‌هایی نیز در راستای رفع برخی چالش‌های پیش‌روی صنعتگران استان انجام شود.

رئیس اتاق بازرگانی البرز:
مصوبات این نشست در جلسات مرجع تصمیم گیری در اتاق های بازرگانی مطرح می شود

پرهام رضایی؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز روز سه شنبه در دومین گردهمایی مشترک مسئولان و دبیران اجرایی دفاتر بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق های بازرگانی کشور که به میزبانی اتاق البرز برگزار شد، بیان کرد: ظرفیت بسیار بالایی در اتاق های بازرگانی با ایجاد دفاتر بسیج تجار و فعالان اقتصادی ایجاد شده است و این دفاتر با توجه به ارتباطات حاکمیتی خود می توانند مشکلات این حوزه را پیگیری کنند.
وی در تبیین نقش صحیح دفاتر بسیج تجار و فعالان اقتصادی در اتاق های بازرگانی گفت: در هر استانی نسبت به ظرفیت آن منطقه دستورات جلساتی در قالب سلسله نشست‌های دفتر بسیج انجام می شود و پیگیری ها در خصوص مباحث جلسات قبلی نیز باید در دستور کار باشد تا به هنگام برگزاری نشست های مرجع تصمیم گیری در اتاق های بازرگانی از جمله جلسات هیات رئیسه و هیات نمایندگان مباحث مطروحه برای آنها نیز تشریح شده و پیگیری شود.
رئیس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به ظرفیت های این استان در دو حوزه گردشگری و کشاورزی عنوان کرد: نزدیک به چهار هزار واحد صنعتی در البرز فعالیت دارند و شهرک صنعتی اشتهارد با حدود ۲هزار واحد صنعتی به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه در این استان قرار دارد.
وی با اشاره به وجود ۱۶۰ برند ملی در البرز گفت: میز صنعت ماکارونی، سبزی و صیفی نیز در البرز فعال است و دستیابی رقم‌های قابل توجهی از جمله صادرات ۲۰ هزار کانتینر محصولات کشاورزی در سال گذشته از جمله ظرفیت های این استان است.
به گفته رضایی در بنادر حوزه خلیج فارس حجم بالایی از صادرات سبزی و صیفی کشور از آن البرز است و این استان در حوزه تولید و صادرات محصولات صنایع غذایی، دارویی، قطعه سازی و کشاورزی نیز توانمندی های زیادی دارد.
وی بیان کرد: گردهمایی های مشترک دفاتر تخصصی بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق های بازرگانی کشور با مرور زمان نتایج بهتری در حوزه رفع مشکلات بخش های تولیدی و صنعتی کسب خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی البرز عنوان کرد که این مجموعه نیز در کنار دیگر اتاق‌های بازرگانی کشور از ظرفیت هایی که دارد برای تعامل سازنده با دفاتر بسیج تجار استفاده خواهد کرد.

رئیس سازمان بسیج اصناف کشور:
حمایت از فعالیت های صادرات محور در دستور کار دفاتر تخصصی بسیج تجار اتاق های بازرگانی است

غلامرضا حسن پور؛ رئیس سازمان بسیج اصناف البرز نیز در ادامه گفت: با توجه به اینکه بیش از یک دهه است که از سوی مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سعال به موضوعات اقتصادی اهمیت ویژه ای شده است، بسیج نیز در این زمینه به یاری فعالان اقتصادی آمده و به عنوان پشتیبان به آنها کمک می کند.
وی ادامه داد: شعار بسیج در حمایت از فعالان اقتصادی به عنوان سنگربانان جبهه اقتصادی موضوع حمایت، هدایت و نظارت است که خوشبختانه تاکنون به خوبی محقق شده است.
رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با اشاره به اهمیت رفع موانع تولید عنوان کرد: در این زمینه نکاتی از سوی مسئولان و دبیرات دفاتر بسیج تجار کشور در جلسات گردهمایی های مشترک مطرح شده است و در این راستا پرداختن به فعالیت های صادرات محور از موضوعات اساسی است و بسیج نیز تاکنون با توجه به ظرفیت های ایجاد شده کمک زیادی به فعالان اقتصادی در این حوزه داشته است.
وی با بیان اینکه مجموعه بسیج با همکاری اتاق های بازرگانی کشور به دنبال رفع موانع پیش روی فعالان اقتصادی است، گفت: در نشست گردهمایی دفاتر تخصصی بسیح تجار اتاق های بازرگانی مسائل مهمی پیرامون صادرات به کشورهایی نظیر عراق، روسیه و یا سوریه مطرح شده است.


حسن پور با اشاره به تشکیل میزهای تخصصی توسط دفاتر بسیج تجار در نقاط مختلف کشور بیان کرد: در استان خوزستان راه اندازی میزتخصصی برای کشورهای عربی نظیر عراق و یا در مشهد مقدس میزی برای کشور افغانستان و کشورهای آسیای میانه مطرح شد و یکی دیگر از تصمیمات آتی ما راه اندازی کارگروه تخصصی ویژه صنعت نساجی، پوشاک و چرم است.
وی در ادامه گفت: خوشبختانه دفتر بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی البرز تاکنون به خوبی فعالیت داشته است، البرز استانی صنعتی است و باید به نحوی برنامه ریزی شود که از ظرفیت های موجود در این استان به بهترین شکل ممکن بهره برداری شود و استان های کوچک و بزرگ در تعامل با یکدیگر بتوانند نیازهای موجود را رفع کنند.
رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با اشاره به توانمندی البرز در حوزه کشاورزی افزود: با هماهنگی دیگر استان ها می توانیم یک قطب کشاورزی در البرز ایجاد کنیم، از سویی وجود منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام نیز یک ظرفیت مهم در این استان است که باید به خوبی از آن بهره برداری شود.
وی مهم‌ترین رویکرد دفتر بسیج تجار در سال جاری را تقویت فعالیت های دانش بنیان برشمرد و ادامه داد: این ظرفیت ها در استان های مختلف شناسایی شده است، ما باید در راستای بازاریابی و بازارسازی برای شرکت ها و مجموعه های دانش بنیان کار کنیم از این‌رو به دنبال شناسایی پتانسیل های موجود استانی در این راستا هستیم.
حسن پور یکی دیگر از اهداف مهم دفاتر بسیج تجار در حمایت از مجموعه های دانش بنیان را تقویت سرمایه در گردش این شرکت ها برشمرد و گفت: باید بازارهای محصولات تولیدی این شرکت ها در دیگر کشورها را پیدا کرده و به یک هدف مهم دست یابیم که در این راستا رونق کسب و کار شرکت های دانش بنیان با تکیه بر توان بخش خصوصی تعریف شده است.